BLOG – RECEPTES
Quina meravella la tardor! Els boscos s’omplen de bolets i nosaltres hem aprofitat per anar-ne a caçar per després poder-los cuinar.
Quan no és època de bolets, sempre podem recòrrer als bolets dessecats que després de deixar-los 25 minuts en remull estaran al punt per poder-los cuinar!
MontSerrat Rubio | Cuinant Salut
500 grs. d’espaguetis (en aquest cas d’espelta)
200 grs. de bolets (pes un cop cuinats)
2 cebes picades ben petites
2 grans d’all picats ben petits.
1 ampolla (200ml.) de nata líquida Ato
1 got de caldo vegetal
Sal i pebre
Oli d’oliva verge extra
Unes branquetes de farigola i de romaní.
La farigola i el romaní han estat utilitzats sempre a la cuina catalana i mediterrània. A banda de donar aroma i sabor als plats, són aliments “medicament” per les seves múltiples propietats.
L’all és ben sabut que és antibiòtic natural. Per això, sempre que el plat ho permet, és bo d’incorporar-lo a la nostra cuina.
El primer que hem fet ha estat netejar els bolets, trossejar-los i cuinar-los juntament amb les branquetes d’herbes. Els deixem reposar perquè es vagin impregnant dels aromes de les herbes.
A continuació fem un sofregit de ceba i all. Hi afegim els bolets, un got de caldo vegetal i la nata líquida.
Ho deixem reduir tot junt durant un parell de minuts, després ho triturem i ho tornem a posar al foc per ajustar de sal, pebre i de consistència. Si ho volem espessir ho deixarem reduir i si ho volem aclarir hi afegirem una mica de caldo vegetal.
Penseu però que és millor un xic clar ja que a mesura que refreda augmenta la densitat.
Ara ja podem fer els espaguetis, tan sols cal posar-los a bullir amb aigua i sal.
Un cop els tinguem a punt, ho amanim amb la salsa de bolets i ja està a punt de servir.
Opcionalment hi podeu afegir formatge madurat de vaca Mas La Coromina ratllat.