BLOG – NOTÍCIES

Apostant per la barreja de cultius millorem la salut del sòl

Durant el 2023, i gràcies el suport rebut per part de la Diputació de Girona, Mas la Coromina vam continuar implementant bones pràctiques agràries. Un gest que ens ajuda, un any més, a continuar produint llet ecològica d’alta qualitat de manera sostenible.


Com a productors de la nostra llet ecològica ECO Ato, una de les prioritats de Mas la Coromina és ser el màxim de sostenibles i tenir cura del sòl. I ho fem a través de mantenir i implementar bones pràctiques agràries. Perquè la nostra missió no només és proporcionar llet ecològica de primera qualitat, sinó també conservar el nostre entorn i assegurar un futur sostenible.

Seguim amb les bones pràctiques agràries i sostenibles per als cultius

A Mas la Coromina, apostem per la barreja de cultius com a estratègia per a la millora del sòl. El nostre camp acull una varietat de cultius, incloent-hi la veça, la civada, el raigràs, el pèsol, entre d’altres. Aquesta diversitat d’espècies simultànies als conreus té diversos beneficis. Augmenta la productivitat global, ja que les plantes poden aprofitar els recursos de manera més eficient. A més a més, aquesta diversitat afavoreix la captació de CO2 atmosfèric i la fixació de nitrogen per part de lleguminoses.

En producció ecològica, no podem utilitzar adobs de síntesi, però la fixació de nitrogen és essencial per al creixement de les plantes. La barreja de cultius és una excel·lent manera de superar aquesta limitació, ja que les lleguminoses, com el pèsol, tenen la capacitat de fixar nitrogen a través de simbiosi amb bacteris especialitzats. Això proporciona una font natural de nitrogen que beneficia tot l’ecosistema agrícola.

Visiteu-nos, veniu un Dia a Pagès!

Us convidem a visitar Mas la Coromina per descobrir com cuidem la nostra terra i les nostres vaques. A través de la visita “Un Dia a Pagès”, us transmetrem la nostra passió per la producció sostenible i entendre millor com es produeix la vostra llet ECO Ato.

Veniu, apreneu, i compartiu amb nosaltres la visió d’un futur agrícola més ecològic i sostenible.